Εμείς ρωτάμε, οι μαθητές μας απαντάνε.

Εμείς ρωτάμε, οι μαθητές μας απαντάνε.

1
1) Πώς μάθατε για το Πιλάτες Γέρακας;
1α) Ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σας ή υπολείπεται;

2) Τι σας αρέσει περισσότερο και τι δεν σας αρέσει στο πιλάτες;

3) Γιατί ξεκινήσατε πιλάτες;
Οι μαθητές μας απαντάνε.

 

 

 

Σοφία Μαυροφόρου, Άλεξ Αρβανίτης.

Σοφία Μαυροφόρου, Άλεξ Αρβανίτης.

Σοφία:

1)Έψαχνα γιατί με ενδιέφερε και το βρήκα στο Facebook.
1α)Δεν ήξερα για να συγκρίνω αλλα όταν πήγα αλλού για λίγο, κατάλαβα ότι μόνο η Κωνσταντινα ξέρει τι παει να πει πιλατες. Είμαι σίγουρη ότι ξέρει να βελτιώνει τη δουλειά της και θα το κάνει.

2)Αυτό που λατρεύω στο πιλατες ειναι ότι υπάρχει τεχνική και θέλει πολλές λεπτομέρειες για να τελειοποιηθείς. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

3)Ξεκίνησα πιλατες γιατί διάβασα ένα βιβλίο το “Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του” και μου έκανε εντύπωση το πόσο σημαντική ειναι η αναπνοή και το κέντρο μας! Αυτό μου δίνει η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

 

Άλεξ:

1)Σε μπαρ. Οι παλαβοί οι υγιεινιστές έχουν αλώσει πλέον και τα τελευταία μας καταφύγια.
1α)Οι υπηρεσίες στο συγκεκριμένο μπαρ ήταν πολύ καλές. Στο πιλάτες ακόμα καλύτερες. Και στους 2 χώρους οι άνθρωποι αγαπάνε τη δουλειά τους κι αυτό περνάει στον κόσμο. Τόσα χρόνια έτρεχα παντού κι όλοι μου λέγανε: “μα τι τραβιέσαι συνέχεια ρε μλκα;”. Ε τώρα τραβιέμαι και το φχαριστιέμαι.

2)Αυτό που αγαπώ είναι αυτό που σιχαίνομαι. Η προσπάθεια για απόλυτο έλεγχο σε κάθε μικροκίνηση και στάση η οποία “περνάει” σαν μάθημα και στην υπόλοιπη καθημερινότητα. Πολύ εκνευριστική η εκμάθηση αλλά τρομερά καλά αποτελεσματα ορθοπαιδικά, ψυχολογικά, ψυχιατρικά, κτλ.

3)Για να γνωρίσω γυναίκες. Αλλά την πάτησα γιατί όλες είναι συγκεντρωμένες στις ασκήσεις τους και δε μου δίνουν σημασία. Τελικά συνέχισα γιατί κατάλαβα ότι είναι καλύτερο να γνωρίσεις πρώτα το σώμα σου και τον εαυτό σου και μετά τα υπόλοιπα έρχονται φυσικά. Δε το λέω εγώ, το λένε όλοι: ο Λάο Τσε, ο Επίκτητος, ο Μπάμπης ο Σουγιάς. κτλ.

 

3

Μαρία Βερβελάκη:

1)Για το Πιλάτες Γέρακας έμαθα τυχαία από το internet…Έψαχνα καιρό για κάτι αξιόλογο στην περιοχή μας.
1α)Δεν υπολείπεται καθόλου των προσδοκιών μου. Το αντίθετο…Όμορφη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα με μυρωδιά που σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση! Προσωπικά η μυρωδιά ενός χώρου με επηρεάζει πολύ, θετικά ή αρνητικά. Για άλλους είναι κάτι αδιάφορο.

2)Η δασκάλα μας είναι γλυκιά και πολύ ενθαρρυντική. Σε μένα που έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση, τα καλά της λόγια και ο ενθουσιασμός της, ήταν αυτό που χρειαζόμουν προσωπικά! Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μου αρέσει.Το αντίθετο! Το σώμα σου λύνεται, γίνεται πιο δυνατό σιγα σιγά. Εγώ πονούσα φριχτά στη σπονδυλική στήλη. Αυτό πέρασε από το πρώτο μάθημα κιόλας!
Αν και ακόμα είμαι στην αρχή και δεν έχω δει πολλά, αυτό που με τρελαίνει είναι η ποικιλία των ασκήσεων. Μέχρι στιγμής κανένα μάθημα δεν ήταν ίδιο με το άλλο! Δεν το βαριέσαι με τίποτα. Μία άσκηση, άπειρες παραλλαγές! Σούπερ!

3)Προσωπικά ξεκίνησα πιλάτες μετά από υπόδειξη του ορθοπεδικού για τους πόνους στην πλάτη από κακή στάση του σώματος. Και έχοντας ένα γενικότερο πρόβλημα υγείας, μου το σύστησαν σαν το πιο ενδεδειγμένο είδος γυμναστικής για την περίπτωσή μου! Και είχαν δίκιο! Είχα ένα σώμα-κουβάρι. Και τώρα ξεδιπλώθηκα, ίσιωσα και δεν πονάω! Κι έχουμε ακόμα πολλά μπροστά μας για τα οποία ανυπομονώ!! Νομίζω ότι φλυαρώ….Ας σταματήσω εδώ.
Ααα, όχι που θα σταματούσα! Η πολυσχιδής προσωπικότητά της Κωνσταντίνας, που δεν είναι μόνο ένα, αλλά πολλά, απεικονίζεται τελικά και στο μάθημα. Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου βαρετό!

 

4

 

Θεοδώρα Γιαρένη & Άγγελος :

1)Από μια φίλη που μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια!
1α)Με το παραπάνω!

2)Δεν αγχώνομαι κατά τη διάρκεια, ηρεμώ και νιώθω ευεξία. Δεν υπάρχουν αρνητικά.

3) Για καλύτερη σωματική υγεία, σωματική εικόνα και στάση κορμιού.

 

 

 

 

5Μαρία Παντέρμου:

1) Aνακάλυψα το Πιλάτες Γερακα-Ευ Πιλατεύειν από το διαδίκτυο και ειδικότερα από το fb, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρω ένα “αληθινό” πρόγραμμα πιλάτες.

2)Λατρεύω την ποικιλομορφία των ασκήσεων που μόνο το πιλάτες μπορεί να προσφέρει. Σ´αυτή την γκαμα οφείλεται κ το γεγονός οτι “ξύπνησαν” κάποια σημεία του σώματός μου που δεν πίστευα ποτέ ότι θα ασκηθούν.Το πιο ουσιώδες όμως απ´ όλα είναι ότι τελειώνοντας ένα μάθημα στο Πιλάτες Γέρακας νιώθεις την ύψιστη “ευεξία”, δηλαδή την αίσθηση της σωματικής υγείας που προξενεί ανάλογη ψυχική διάθεση!!!

3)Αρκετά χρόνια έκανα-δοκίμαζα διάφορα είδη γυμναστικής, τίποτα όμως δεν με κρατούσε στο να τα συνεχίζω. Έτσι έφτασε κ η στιγμή του πιλάτες. Ξεκίνησα για να δοκιμάσω κάτι νέο! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το συνεχίσω με μεγάλη μου χαρά γιατί πλέον “εθίστηκα” στη μαγεία που σου προσφέρει.

 

6

 

 

Μελωδία Πουλτίδου.

1)Το Ευ Πιλατεύειν το είδα σε μια διαφήμιση απο το Facebook και μου κέντρισε την προσοχή.
1α) Περίμενα οτι εφόσον δεν έχω κανει καποια “έρευνα αγοράς” ειναι αρκετά πιθανόν να είναι κατι αναλώσιμο-εμπορικό και λιγότερο ποιοτικό. Ευτυχώς έπεσα τελείως εξω! Όταν κάποιος αγαπάει αυτό που κανει αυτόματα μεταφέρει και το πάθος του την ώρα που το διδάσκει. Με αποτέλεσμα έτσι η επικοινωνία, η μεταδοτικότητα και η ευχαρίστηση να κυριαρχεί.

2)Στο πιλάτες μου αρέσει πάρα πολύ το οτι γυμνάζεις σώμα και πνεύμα. Έχεις μια συνεχή επίγνωση του εαυτού σου και απαιτεί να ζεις στο εδώ και τώρα. Δεν έχω εντοπίσει ακόμη κάτι που να μην μου αρέσει στο πιλάτες. Η αίσθηση που εχω την ωρα που κάνω, είναι ότι εκείνη με βάζει σε ενα κλίμα συμβιβασμού και αποδοχής οπότε θα ήταν δύσκολο να βρω κατι που να μην μου αρέσει.
3)Από μικρή στο χώρο της άθλησης, άκουγα πολλά χρόνια για το πιλάτες και για όλα τα οφέλη του. Είναι κάτι που δεν είχα δοκιμάσει σε κανένα πλαίσιο. Ήμουν σε μια περίοδο της ζωής μου όπου ήθελα να βρω υγιεινούς τρόπους να εκφράσω με το σώμα μου όλη τη συσσωρευμένη πίεση. Το πιλάτες για εμένα είναι πλέον ανανέωση και συγχρόνως δημιουργία!

 

 

7

 


Γιάννα Αντωνιάδη

1)Ίντερνετ.

2)Μου αρέσουν όλα. Ακόμα και αυτά που δεν μπορώ να κάνω γιατί προσπαθώ.

3) Ευτυχώς, έπαθα μια μικρή κήλη μεσοσπονδυλίου και έτσι ξεκίνησα γυμναστική, που μου υπέδειξε ο γιατρός μου, για πρώτη φορά στη ζωή μου!

 

 

 

8Έλενα Καραχάλιου και Λαέρτια.

1)Ψάχνοντας στο ίντερνετ μέσα από το site www.pilates-gerakas.gr και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.

1α) Ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου. Στο μάθημα υπάρχει πολλή όρεξη και έμφαση στην σωστή κίνηση και τοποθέτηση του σώματος σε κάθε άσκηση που το έψαχνα! Μου αρέσει η λεπτομέρεια που υπάρχει στις ασκήσεις, είναι σαν να μαθαίνεις σωστά την άλφαβήτα.

2)Συν: πολύ καλή ενδυνάμωση, νιώθεις σωματική ευεξία. Mείον: όχι όση θα ήθελα πνευματική ευεξία.

3)Ξεκίνησα λόγω μυοσκελετικών προβλημάτων.

 

 

9Έλενα Αρσενίου.

1)Για το Πιλατες Γερακας έμαθα μέσω μιας φίλης μου!

1α)Οι υπηρεσίες ειναι πολυ καλύτερες από αυτό που περίμενα! Το κλίμα πολύ θετικό και το περιβάλλον ανώτερο των προσδοκιών μου.

2)Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το πιλάτες και με την γυμναστική γενικά! Αυτό που μου αρέσει είναι οτι υπάρχει εναλλαγή και ποικιλία ασκήσεων. Αυτο που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν περιλαμβάνει καμία εναέρια άσκηση.

3)Ξεκίνησα πιλάτες επειδή γνωρίζω από άτομα που ξέρουν, ότι έχει άμεσα αποτελέσματα και διότι καθε άσκηση γίνεται υπό την καθοδήγηση της δασκάλας μας!

 

10


Αννέτα Γληνού

1)Από φίλο φίλης μου.
1α)Ναι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου.

2)Μου αρέσει που συνδυάζει μυική ενδυνάμωση και διατάσεις. Δεν υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει.

3)Ξεκίνησα πιλάτες γιατί είχα ακούσει, δεν είχα κανει ποτέ, βαριόμουν το γυμναστήριο και ήθελα κάτι διαφορετικό.

 

 

 

11

 

 

Μελίνα Παύλου.

1) Μέσω ίντερνετ- Έψαχνα να βρω studio pilates στην περιοχή που μένω και βρήκα το site www.pilates-gerakas.gr

2) Eπειδή είχα ξανακάνω στο παρελθόν ήξερα τι να περιμένω… Εδώ ωστόσο υπάρχει πολλή λεπτομέρεια στην άσκηση! Αυτό είναι κάτι που δεν είχα ξανασυναντήσει! Νιώθεις πολύ ωραία μετά και για κάποιο λόγο θεωρώ ότι η μέθοδος αυτή ταιριάζει σε μένα και στο σώμα μου περισσότερο από άλλες, αφού νιώθω και βλέπω άμεση διαφορά επάνω μου.

3)Ξεκίνησα για άσκηση, ενδυνάμωση, ευλυγισία. Επίσης είναι μια μέθοδος που γυμνάζει όλα τα σημεία του σώματος!!!

 

 

 

 

 

 

12

 

Μέσω της διδασκαλίας του πιλάτες, εκφράζω τον έρωτά μου για τη μέθοδο και έτσι κατάφερα να κάνω ένα από τα όνειρα μου πραγματικότητα.

 

About The Author

Pilates Gerakas

No Comments

Leave a Reply