Πώς ορίζεται, τί είναι το “αυθεντικό” πιλάτες;

Πώς ορίζεται, τί είναι το “αυθεντικό” πιλάτες;

Romana-3
Romana Kryzanowska (After the death of Joseph Pilates in 1968, Clara Pilates continued the studio for a few more years, and in 1970 Romana Kryzanowska became the director of what was by that time called “The Pilates Studio.”)

Πολλές ενδιαφερόμενες με ρωτούν “τι σημαίνει αυθεντικό πιλάτες;” εξού και μπαίνω στον κόπο να γράψω εδώ την απάντηση:

Aυθεντικό πιλάτες είναι το πιλατικό ρεπερτόριο ασκήσεων όπου θα συναντήσεις όπου και να βρεθείς στον πλανήτη σε ένα καλό στούντιο όπου σέβεται τη μέθοδο. Είτε στο Σίδνευ, είτε στο Παρίσι, το Μεξικό, ή την Πάτρα, θα διδάσκονται οι ίδιες ασκήσεις (με απειροελάχιστες διαφοροποιήσεις- αναλόγως το δάσκαλο πρώτης γενιάς που δίδαξε τούς μετέπειτα) με την ίδια παγκόσμια αγγλική ονομασία (και στα ονόματα έχουμε διαφορές με τον ίδιο πάντα κανόνα: όσο φεύγουμε από το αυθεντικό, τόσο διαφοροποιούνται και τα ονόματα των ασκήσεων).
Αυτό αποδεικνύει πως η μέθοδος είναι συγκεκριμένη, έχει τεχνική αυστηρότατη και οι ασκήσεις διδάσκονται με πάνω κάτω συγκεκριμένη σειρά, χτίζοντας τη μια μετά την άλλη.Έτσι χτίζεται-δυναμώνει το σώμα σας σταδιακά και αποτελεσματικά, “the pilates way”…
Υ.γ το πιλάτες ΔΕΝ είναι “ό,τι του φανεί του Λολοστεφανή” όπως το παρουσιάζουν να είναι οι τυχάρπαστοι γυμναστές/στριες και δάσκαλοι/ες.

tip (συμβουλή) για τους ενδιαφερόμενους/νες: Ρωτάτε πάντα τον δάσκαλο, ιδιοκτήτη ενός στούντιο, πού έμαθε τη μέθοδο. Από την απάντησή του, και τη δική σας αίσθηση, κριτήριο της ποιότητας κρίνονται πολλά.

images

το κάτωθι λινκ, είναι μια κοινότητα, ομάδα αφιερωμένη στο αυθεντικό πιλάτες, που αγαπούμε πολύ!

https://pilatesology.com/about-us/

About The Author

wonderli

No Comments

Leave a Reply