Παν μέτρον, άριστον!

Παν μέτρον, άριστον!

14642174_1293794527349223_7434938994719935403_n

Οι μισές από τις δασκάλες πιλάτες που γνωρίζω προσωπικά (αλλά και οι μισές από τις σταρ-διάσημες δασκάλες πιλάτες, των οποίων συνεντεύξεις διαβάζω στο ίντερνετ) έχουν καταρχάς γνωρίσει τη μέθοδο και μετέπειτα ασχοληθεί επαγγελματικά με το πιλάτες, μετά από ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ, ο οποίος δυστυχώς και τερμάτισε ή αναχαίτισε την σταδιοδρομία-καριέρα τους ως επαγγελματίες χορεύτριες ή αθλήτριες.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι, πώς νιώθει εκείνος που έχει άρτια φυσική κατάσταση και θέλει πάντα να φτάνει το σώμα του στα όρια της αντοχής του. Εξού και δε στρέφει την προσοχή του σε πιο ήπιες, ή αλλιώς σε πιο “έξυπνες μεθόδους εξάσκησης”.
Εκτός όμως και αν είμαστε 20 χρονών, όπου τα όρια του σώματός μας μοιάζουν ακόμα άπειρα-γιατί το σώμα μας δεν έχει γράψει ακόμα χιλιόμετρα καταπόνησης, ή 50 χρονών και ακόμα σε τέλεια φόρμα (χωρίς τραυματισμένες ή ευάλωτες σωματικές περιοχές-αλήθεια πόσους τέτοιους γνωρίζετε?) τότε και μόνο τότε, μπορούμε να κάνουμε εξοντωτικές για το σώμα μας προπονήσεις τύπου crossfit κτλ (παίρντας φυσικά το ρίσκο να πληρώσουμε ενδεχομένως το τίμημα μετά από πολλά χρόνια).
Προσωπικά γνωρίζω άτομο που παρόλο που “έχει τη μέση του” κάνει cross fit, γιατί “είναι η μόνη γυμναστική που έχει ορατά και άμεσα αποτελέσματα”. (“τρίβουμε τα χέρια μας οι φυσικοθεραπευτές απ΄όταν έγινε μόδα το crossfit”, όπως μου ‘χει αυτολεξεί εκμυστηρευτεί γνωστός μου φυσικοθεραπευτής).
Όπως επίσης γνωρίζω άτομα που έκοψαν παντελώς το λάδι από τη διατροφή τους-ένεκα μιας χημικής δίαιτας, για να αδυνατίσουν αποτελεσματικότερα. (σαφώς και αδυνατίζεις γρηγορότερα, με τίμημα ωστόσο την τριχόπτωση στο κεφάλι!)
Συμπέρασμα από το μακροσκελές μου ποστ, το οποίο δεν γινόταν να είναι πιο σικ ή πιο βραχύ: ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ & ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Φροντίστε το σώμα σας με σύνεση και μέτρο, κάνει καλό! (και ας μην φαίνεται άμεσα- φαίνεται σίγουρα μακροχρόνια…)

About The Author

wonderli

No Comments

Leave a Reply