Οι 6 πιλατικές αρχές στεγάζονται θερμά στο χώρο μας.

#Breath #Αναπνοή
Μαθαίνω να βαθαίνω αλλά και να παρατείνω την αναπνοή μου. Μαθαίνω να ισοκατανέμω την εισπνοή και εκπνοή μου. Μαθαίνω να παράγω έργο δηλαδή να κινούμαι στην εισπνοή, την εκπνοή ακόμα και στο “κράτημα”, την παύση! Ο Πιλάτες στο βιβλίο του «Return to Life through Contrology» έγραφε: «…πάνω απ’όλα μάθετε να αναπνέετε σωστά».

#Centering #Κεντράρισμα
Μαθαίνω όχι μόνο να εντοπίζω το κέντρο μου αλλά και να το νιώθω ως τέτοιο. Μαθαίνω να αποθηκεύω ενέργεια και εν συνεχεία να τη διοχετεύω, όταν εγώ θέλω και όπου θέλω, π.χ στα άνω ή κάτω άκρα μου. Μαθαίνω να γίνομαι πιο λειτουργικός/ή στις κινήσεις της καθημερινότητάς μου γιατί εξοινονομώ αντί να σπαταλώ ενέργεια.

#Concentration #Συγκέντρωση
Μαθαίνω να είμαι παρών/παρούσα, να «ακούω» προσεκτικά, να «διαβάζω» ανά πάσα στιγμή το σώμα μου και συνεπώς τις βαθύτερες ανάγκες μου καθώς αυτές ποικίλουν σε βάθος χρόνου.”

#Control #Έλεγχος
Μαθαίνω να ορίζω εγώ τους μύες μου και όχι να ορίζομαι εγώ από αυτούς, έτσι μαθαίνω να είμαι ο κύριος/κυρία του σώματός μου. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η εμπιστοσύνη στο σώμα μου και άρα η αυτοεκτίμησή μου.

#Flow #Ροή
Μαθαίνω τη ρέουσα κίνηση δηλαδή μαθαίνω να κινούμαι με χάρη.

#Precision #Ακρίβεια
Μαθαίνω την αξία της λεπτομέρειας στην άσκηση-κίνηση και έτσι το σώμα και το πνεύμα μου δρέπουν τα αποτελέσματα αυτής.

Επιπροσθέτως, ωφελούμαι τα μέγιστα καθώς μαθαίνω
# την Αρχή της Απομόνωσης,
# τη διάταση διπλής κατεύθυνσης (#2way stretching ή #2dimentional stretching),
# την Αρχή της Εσωτερικής Αντίστασης.
# Να μην σπαταλώ άσκοπα ενέργεια
# Να μην θυσιάζω ποτέ τον κορμό για τα άκρα.

(Το πιλάτες δεν υποκαθιστά με κανέναν τρόπο το γιατρό, φυσιοθεραπευτή, χειροπράκτη σας κτλ σε περίπτωση πόνου που οφείλεται σε παθολογικά αίτια.)

wonderli_tel